Köpvillkor 

1. Om Match Meal Å.B HB

Match Meal Å.B har sitt säte i Stockholms Län. Företagets postadress är Ingemansvägen 17 14141 Huddinge. Företagets organisationsnummer är 969786-3158 och dess momsregistreringsnummer är SE969786315801.

Önskar du att komma i kontakt med oss, skicka ett mail till info@matchmeal.se med ditt ärende och dina kontaktuppgifter så hör vi av oss. 

2. Beställning

När du slutfört din beställning skickas en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen finner du alla uppgifter om produkter, pris, fakturerings- och leveransadress. Är något fel i orderbekräftelsen ska du omedelbart kontakta oss via e-post till info@matchmeal.se.

3. Leverans

Våra normala leveranstider är 2-4 dagar. OBS! Beställningar lagda på helger skickas tidigast på måndagen efter. Om förseningar i leveransen skulle uppstå (utan att vi har meddelat dig om längre leveranstid) ska du kontakta oss på info@matchmeal.se.

4. Priser

Alla priser i butiken anges i SEK och alla priser är inklusive 12% moms. Vi reserverar oss för prisändringar orsakat av prisändring från leverantör, feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information och förbehåller oss rätten att justera priset.

5. Ångerrätt

Vid köp av varor på webbplatsen har du som kund en lagstiftad 14 dagars ångerrätt som gäller från det att du har tagit emot en vara som du har beställt. 


5.1 Vid nyttjande av din ångerrätt

Du måste meddela att du ångrar dig. Meddelandet ska skickas till oss info@matchmeal.se. I ditt meddelande ska ditt namn, din adress, e-postadress, ordernumret samt vilka varor som returneringen gäller framgå klart och tydligt.

Du bör omedelbart och senast inom lagstiftad 14 dagar efter ångermeddelandet returnera produkterna till oss.      

Du står för returfrakt, leverans och skick på produkterna vid retur, produkterna bör därför skickas välpaketerade och i ursprunglig förpackning.

På återbetalningsbeloppet förbehåller vi oss rätten att dra av en summa motsvarande värdeminskningen jämfört med varans ursprungliga värde vid öppnad eller skadad produkt. 

6. Reklamation och klagomål

Vi kontrollerar skicket på alla produkter innan dessa paketeras och skickas till dig. Skulle någon produkt ändå vara skadad eller felexpedierad när den anländer åtar vi oss i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning att kostnadsfritt åtgärda felet. Du måste alltid kontakta oss för ett godkännande innan du returnerar en defekt vara.
Klagomålet ska skickas omedelbart efter att defekten har upptäckts. 

6.1 Hur går du tillväga vid reklamation?

Eventuella fel och defekt ska alltid reklameras till info@matchmeal.se där du anger ditt namn, din adress, e-postadress, ordernummer och en beskrivning av felet.

Om vi inte lyckas åtgärda felet eller leverera en liknande produkt, återbetalar vi dig för den defekta produkten i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vi står för returfrakt vid godkända reklamationer.

Vi förbehåller oss rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vid reklamationer följer vi riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se.

7. Ansvarsbegränsning

Vi tar inget ansvar för indirekta skador som kan uppstå på grund av produkten.
Vi accepterar inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande (Force Majeure). Dessa omständigheter kan exempelvis vara arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör. Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför vår kontroll.

8. Produktinformation

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel på denna webbplats samt slutförsäljning av produkter. Vi garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm, fotokvalitet samt upplösning. Vi försöker alltid på bästa sätt att exponera produkterna så korrekt som möjligt.

9. Ändringar till de Allmänna Villkoren

Vi förbehåller oss rätten att när som helst företa ändringar i villkoren. Ändringar av villkoren kommer att publiceras online på webbplatsen. De ändrade villkoren anses för accepterade i samband med order eller besök på webbplatsen.

10. Tvist och lagval

I tillfälle av att tvist inte kan lösas i samförstånd med företagets kundtjänst och kunden, kan du som kund vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se. För boende i ett annat EU-land än Sverige kan man lämna klagomål online via EU-kommissionens plattform för medling i tvister, se http://ec.europa.eu/consumers/odrVid eventuell tvist följer vi beslut från ARN eller motsvarande tvistlösningsorgan.Tvist gällande tolkningen eller tillämpningen av dessa allmänna villkor ska tolkas i enlighet med svensk rätt och lag.

Integritetspolicy


1. Information om cookies

Enligt lag om elektronisk information ska besökare på en webbplats i integritetssyfte få information om att cookies används. Informationen i cookien är möjlig att använda för att följa en användares surfande. Cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator eller mobiltelefon för att ge tillgång till olika funktioner. Det går att ställa in sin webbläsare så att den automatiskt nekar cookies. Mer information kan man hitta på Post och telestyrelsens hemsida.


1.1 Typer av cookies

Match Meal Å.B HB använder sig dels av s.k. sessionscookies vilka lagras under din vistelse på vår hemsida. Vidare använder vi även beständiga cookies, vilka lagras på under en viss tid eller tills du tar bort dem.

Du bör även känna till att det finns s.k första- och tredjepartscookies. De förstnämnda ställs in av företaget medan det senare ställs in av någon annan än ägarna av hemsidan - en tredje part.

1.2 Var vi använder cookies

Match Meal använder sig av cookies och läser lagrad information från när du som användare besöker vår hemsida och öppnar våra nyhetsbrev.

1.3 Varför och hur vi använder Cookies

Vid första besökstillfället sparar vi förstapartscookie-filer i din webbläsare. Här används cookies för att hantera de tjänster som du efterfrågar. Dessa cookies hjälper oss att underlätta din navigering på matchmeal.se. 

Vidare använder vi även tredjepartscookies i form av Google Ads (remarketing) och Facebook Pixel. Dessa möjliggör förbättrad annonsering och tillhörande utvärdering från vår sida, samt möjliggör en förbättrad upplevelse för dig som användare. Vidare använder vi även Google Analytics för att följa upp och mäta trafik och användning. Detta medför att Google samlar din personliga information på vår hemsida i egna intressen. På http://www.google.com/policies/privacy/partners/. kan du läsa hur detta går till och hur de bearbetar insamlade personuppgifter. Vi behåller information i max 13 månader. Efter det efterfrågar vi ditt godkännande på nytt.

1.4 Vad du kan göra för att hantera dina cookie-preferenser

Du kan alltid välja att ändra dina preferenser för cookies. Detta kan dock komma att resultera i att du inte får tillgång till en fullständig version av vår webbplats. De flesta webbläsare tillåter dig att ställa in dina personliga Cookie-preferenser. Exempelvis kan du ställa in så att din webbläsare:

- automatiskt vägrar eller accepterar alla cookies, 

- automatiskt vägrar eller accepterar första- och/eller tredjepartscookies, 

- informerar dig före en cookie blir sparad och således ger dig chansen att bestämma om du vill acceptera.

Om du inte vill att Google Analytics ska användas på din webbläsare kan du bl.a.:

- installera Google Analytics webbläsartillägg på https://tools.google.com/dlpage/gaoptout,

- använda annonsinställningar,

- använda mobilannonsinställningar,

2. Personuppgifter

Genom att handla hos Match Meal Å.B HB accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning. Vi säljer eller vidareger aldrig dina uppgifter till tredjepart utan rättslig grund.
Match Meal Å.B HB är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund. Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden - för att kunna anpassa marknadsföringen åt dina individuella behov.
Nedan information är en summering av hur vi i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) lagrar och behandlar dina uppgifter.

2.1 Vad är en personuppgift?

En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person.

2.2 Vilka uppgifter lagrar vi?

För att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order (kundtjänst) lagrar vi ditt förnamn- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, ip-adress och köphistorik.
Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen.

2.3 Rättslig grund

I samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att fullfölja avtalet med dig.
Marknadsföring, kampanjer och liknande utskick sker efter samtycke från dig.

2.4 Vilka uppgifter delas och med vilket syfte?
2.4.1 Betalleverantör

Vid genomförande av köp, delas information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos betalleverantören. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri. 
Den betalleverantör (betaltjänst) som vi använder oss av är Klarna.

2.4.2 Fraktbolag

För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela med specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering.
De fraktbolag vi samarbetar med är DHL och PostNord.

2.4.3 Nyhetsbrev

Har du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev delas förnamn, efternamn och e-postadress med vår nyhetsbrevsleverantör. Detta för att kunna hålla dig uppdaterad med information och erbjudanden i marknadsföringssyfte.
Vi använder MailChimp för utskick av nyhetsbrev.

2.4.3 Marknadsföring


2.5 Rätten till tillgång

Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos oss. Utdrag levereras elektroniskt i ett läsbart format.

2.6 Rätt till rättelse 

Du har rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.

2.7 Rätten att bli glömd

Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om det ska behållas för att vi måste uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis enligt bokföringslagen).

2.8 Ansvarig för dataskydd

Match Meal Å.B HB är ansvarig för lagring och behandling av personuppgifter i webbutiken och ser till att reglerna efterföljs.

2.9 Så skyddar vi dina personuppgifter

Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS och envägs hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt. 
Vi använder en svensk plattform, Quickbutik, som drivs av Quickbutik AB med säte i Helsingborg.